Donaudelta

Roerdomp                                              

De roerdomp verblijft in Roemenië gedurende de zomer maar is moeilijk te observeren doordat hij teruggetrokken leeft tussen rietgewassen.
 
De veren van de vleugels zijn donker roestachtig van kleur. De kuif, hals en rug van de volwassen dieren heeft een donkerder kleur, bijna zwart met groene reflexen, terwijl de jongere exemplaren rood val kleur zijn. Borst en buik hebben een donkergrijze kleur, met roodachtige en koffiebruine vlekken.
Zij hebben een korte nek, gele snavel met zwart aan de rugzijde en geel-groene poten. Hun chromatische veren komen perfekt overeen met hun leefgebied. Hij voedt zich met insecten, vissen en kleine waterdieren.
 
Het zijn monogame vogels, die in kleine kolonies nestelen in een gebied met hooi, riet, bladeren in het struikgewas van het rietgebied om hun jongen te beschermen tegen roofdieren. Het wijfje legt 2 tot 5 eieren met een wit-blauwe kleur.


Vanaf het voorjaar tot in september vinden wij ze merendeeld terug bij de meren met rietoevers in de Donau Delta. In de herfst verhuizen ze naar warmer oorden.

Maak jouw eigen website met JouwWeb