Donaudelta

Snoek                                                       

De snoek is roofvis nummer één, hij ligt onbeweeglijk op de loer naar prooi die in de buurt komt, om op het juiste moment als de bliksem toe te slaan. Zijn vorm is perfect aangepast om een bliksemsnelle versnelling te plaatsen, omdat ze zich heel vaak dood houdt. De snoek maakt een snelle ontwikkeling door, daar hij 15 mm groeit in slechts drie weken, terwijl het drie jaar duurt voordat hij sexueel volwassen is, wanneer hij tussen de 700 en 800 gram weegt, kunnen bepaalde exemplaren meer dan 20 kg worden (de grootste snoek die in de Donau Delta werd gevangen woog 16 kg). Hij schiet kuit nadat het ijs gesmolten is, dus in februari-maart. De beste temperatuur voor de snoek om zich te voeden is 17 - 18 graden C. De minimale vangstlengte voor snoek is 40 cm.

De soorten aas die gebruikt worden bij het sportvissen zijn: In de Donau Delta is het meest effectieve en meest gebruikte aas het oscillerende lepeltje. Goede rezultaten worden ook bereikt met de wobler en het draaiende lepeltje. Een aangeraden aas bij momenten van apatie bij de snoek , wanneer het lepeltje niet beweegt is een levend visje.

Visstekjes in de Donau Delta zijn: in het algemeen prefereert de snoek stilstaand water met veel zuurstof en rijke vegetatie. Het diep meer Puiulet, gebieden met kleine diepten en vegetatie of in die delen van de kanalen waar gebrek aan stroming het water helder heefy gemaakt.

Visperiode in de Donau Delta: buiten de periode dat dit is verboden, die op 1 februari begint en ongeveer 2 maanden duurt, wordt er het hele jaar op snoek gevist. Er zijn periodes wanneer hij slecht te vinden is, bijvoorbeeld in het voorjaar wanneer grote stukken van de Donau Delta overstroomd zijn en de vissen boven de moerassen zwemmen en de snoek zich daar ook bevindt. In de zomermaanden, wordt de snoek niet erg aangetrokken door het lepeltje door de vegetatie en de rijkdom aan jongevis. Daarentegen in de herfst als de jonge vis zich terugtrekt voor de winter vangt men grote exemplaren. De beste periode om te snoeken is de maand october.

Maak jouw eigen website met JouwWeb