Donaudelta

Karper                                                     

De karper is een vis met een grote omvang die wel 40 kilogram zwaar kan worden. Hij heeft een langwerpige vorm en een beetje plat. Een karakteristiek kenmerk voor de familie van zoetwatervissen, met lippen die zich kunnen vormen tot een soort buis, nodig om zich te voeden op de bodem. Het kuitschieten van de karper vindt plaats in april-mei. De optimale temperatuur om te eten is 190C. De minimale vismaat is 35 cm.

De soorten aas die gebruikt worden bij het sportvissen zijn: polenta, maaiskorrels, maden en wormen. Om succes bij het vangen te garanderen is het nodig een voerplekje te maken met mais, polenta, enz.

De visstekjes in de Donau Delta zijn: In de zomer , dank zij de verhoogde temperatuur en het gezakte water verhuist de karper van de meren naar de iets diepere kanalen, waar hij zuurstofrijker water vindt. Er bestaat een periode, dat het Crisan-Caraorman kanaal vol zit met karper en er zijn momenten dat hij moeilijk te vinden is.

De visperiode in de Donau Delta is na de verboden periode van midden juni tot en met okstober en als het een milde periode is zelfs in november. De beste maand om de karper te vangen is de maand september.

Maak jouw eigen website met JouwWeb