Donaudelta

Vier daagse trip                              

Dag 1): We verlaten Tulcea naar het dorp Caraorman dat midden in de Donau Delta ligt. We gaan via een heel mooi kanaal Litcov genaamd met heel veel vogels o.a. purperreigers, witte reigers, pelikanen, ibissen en lepelaars. Ontbijt en lunch gebruiken wij aan boord, diner en overnachting in een pension in Caraorman.

Dag 2): Na een bezoek aan de bossen van Caraorman vertrekken wij in de richting van Mila 23, waarbij wij de meren Bogdaproste, Trei Iezere, Radacinos oversteken. Mila 23 is een interessant dorp, waar lipovenen wonen. Het is een dag met pelikanen, scharrelaars en heel veel andere dingen. We stoppen ook in het dorp Crisan om het ecologisch informatie centrum van de Donau Delta te bezoeken. Het ontbijt genieten wij in het pension, de lunch aan board en het diner in een pension in Mila 23, waar ook wordt overnacht.

Dag 3): Beginnend in Mila 23 zullen we een heel mooi klooster "BATAG" gelegen midden in het riet gebied bezoeken. Na dit bezoek zullen we de dag voortzetten met een kleine trip in kleine boten in heel ruig gebied, zodat we de vogels kunnen zien op een afstand van één tot twee meter. We lunchen aan boord en gaan dan terug naar Mila 23.

Dag 4): Na het ontbijt in het pension keren we terug richting Tulcea via de kanalen Sontea, Olgutza, Sireasa en Mila 35. Natuurlijk hoort er een koffiepauze op het Fortuna meer bij en kunnen we weer genieten van alle soorten vogels zoals reigers, oosterse vlossige ibissen, kleine aalscholvers, kluten, schelpeenden, pelikanen, riet nachtegalen, gorzen, zeezwaluwen, zeemeeuwen, half snippen en kraanvogels, grote en kleine aalscholvers en mandarijn eenden. De lunch vindt plaats aan boord met heerlijke Roemeense wijn.