Donaudelta

Tien daagse trip                             

Dag 1): Transfer van de luchthaven van Boekarest naar Tulcea (276 kilometer). Maaltijden afhankelijk van het tijdstip van aankomst. Overnachting in Tulcea in een 3 sterren pension.

Dag 2): Tulcea-Donau Delta-Litcov kanaal-Crisan. Nu startend, zal onze trip gaan over het water op een boot met toilet, keuken, terras voor vogelspotten, salon met bedden voor slaperige personen. Overnachting in het dorp Crisan in een heel mooi pension aan de rivier de Donau, in het midden van de Donau Delta. Het is een dag waarop heel veel vogels gezien kunnen worden en van heel dichtbij. Het is de dag van pelikanen, reigers of spechten....

Dag 3): Crisan-Caraorman. We kruisen de meren Puiu, Puiulet, Rosu en Rosulet naar de stad Sulina. Een dag rijk aan vogelspotten, pelikanen en veel soorten reigers, futen, valken (speciaal de roodpoot valk) en witstaart adelaar. Ontbijt in Crisan, lunch aan boord, midden in de natuur, diner en overnachten in Sulina.

Dag 4): Sulina is een heel oude Roemeense stad, die in vervlogen tijden een vluchtaven was voor piraten. De stad is heel interessant vanwege het internationale kerkhof en de oude vuurtoren. Hier vloeit de Donau in de Zwarte Zee. Het is een wandeldag en ook voor de vogelliefhebbers een interessante dag .

Dag 5): Sulina-Mila 23. Een heel interessante dag, meren die gekruist worden, kanalen, de Donau en drijvende eilanden. Overnachting in Mila 23, een visserdorp, gelegen in het meeste woeste deel van de Donau Delta. Je moet de zonsondergang hier "voelen". Ontbijt in Sulina, lunch aan boord, diner en overnachting in Mila 23, in een traditioneel pension.

Dag 6: Mila 23-Lopatna kanaal- Heracle kanaal-Batag klooster-het Babina meer-Mila 23. Zoals alle dagen worden door gebracht in een natuur paradijs is deze dag een wonderbaarlijke mix van water, kanalen, riet, vogels, vissers, waterlelies, zonsopgang en zonsondergang. Het Batag klooster ligt in het hart van de Donau Delta, op een zeer geïsoleerde plaats, in een perfecte harmonie met de natuur. Ontbijt in het pension, lunch en diner aan boord.

Dag 7: Mila 23-Olgutza kanaal-Sontea kanaal-Sireasa kanaal-Foruna meerl-Baclanesti meer-Nebunu meer-Tulcea. Dit is een heel lange vogelspotdag, waarschijnlijk het rijkst aan soorten vogels. Het landschap zal ook betoverend werken en het is de laatste dag die in de Donau Delta wordt doorgebracht, maar die u zeker nooit zult vergeten. Ontbijt in het pension in Mila 23, lunch aan boord en het diner in het dorp Niculitel. Transfer met minibus naar dit dorp gelegen in het midden van een beroemde wijngaard, mogelijkheid voor ons om veel heerlijke lokale wijnen te proeven en heel smakelijk Roemeens eten te proeven.

Dag 8: Niculitel-Soan klooster-Celic Dere klooster en Cocos klooster. Een vredige dag, waarbij sommige heel mooie kloosters worden bezocht. Vogelspotten naar spechten, en bosvogels.

Dag 9: Niculitel-Babadag bos-Histria-Vadu. Een van de rijkste vogelgebieden in Roemenië. Ontbijt in Niculitel, lunch als picnic, diner in Babadag"in restaurant "DOI IEPURASI" Overnachting in het Babadag bos in een heel speciaal pension waar heel veel roofvogels te zien zijn.

Dag 10: Babadag-Boekarest vertrek per vliegtuig. Maaltijden onderweg

Maak jouw eigen website met JouwWeb