Donaudelta

Drie daagse trip                             

Dag 1): Beginnend in Tulcea via de Sulina arm. Steken de Sulina arm over en gaan via het Iulia kanaal en het Sontea kanaal naar Mila 23. Bezoeken het dorp en zien de zonsondergang op het Ligheanca meer. De lunch wordt aan boord genoten, terwijl het diner wordt gehouden in het pension waar ook overnacht wordt. Mila 23 is een klein vissersdorp in het hart van de Donau Delta. Wanneer het een mooie dag is kunnen we enkele dorpen zijn langs de rivier de Donau, mooie kanalen en meren. De verschillende vogels die we onderweg zien zijn: ooievaars, reigers, pelikanen, ibissen (de grote en de kleine), meerkoeten,eenden etc. en als we geluk hebben de witstaart arend.

Dag 2): Beginnend in Mila 23 zullen we een heel mooi klooster "BATAG" gelegen midden in het riet gebied bezoeken. Na dit bezoek zullen we de dag voortzetten met een kleine trip in kleine boten in heel ruig gebied, zodat we de vogels kunnen zien op een afstand van één tot twee meter. We lunchen aan boord en gaan dan terug naar Mila 23.

Dag 3): Na het ontbijt in het pension keren we terug richting Tulcea via de kanalen Sontea, Olgutza, Sireasa en Mila 35. Natuurlijk hoort er een koffiepauze op het Fortuna meer bij en kunnen we weer genieten van alle soorten vogels zoals reigers, oosterse vlossige ibissen, kleine aalscholvers, kluten, schelpeenden, pelikanen, riet nachtegalen, gorzen, zeezwaluwen, zeemeeuwen, half snippen en kraanvogels, grote en kleine aalscholvers en mandarijn eenden. De lunch vindt plaats aan boord met heerlijke Roemeense wijn.